Fysik

HJÆLP HASTER kraftværk fysik!!

03. februar 2010 af Bøllemis123 (Slettet)

Hej kan virkelig ikke finde ud af at løse denne opgave:

Et mellemstort kraftværk leverer 1000 MW elektrisk energi med en nyttevirkning på 50 %.

A. Hvor meget elektrisk energi leverer værket på et år?

B. Hvor meget kul med brændværdien 27,2 MJ/kg afbrænder værket på et år?
I et kernekraftværk med samme effekt og nyttevirkning kommer energien fra fission af U-236 ved processer som denne:
 

Håber nogle kan hjælpe mig! ):


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2010 af mathon

1 år = (1 år)·(365,25 dgn/år)·(24h/dgn) = 8766 h

          Eår = 0,50·(1 GW)·(8766 h) = 4383 GWh = 4,383 TWh


Svar #2
03. februar 2010 af Bøllemis123 (Slettet)

Tak skal du have nogle der kan hjælpe med b. eller nogle af de andre er virkelig væk ): :

C. Bestem Q-værdien:

 

D. Hvor mange U-235 kerner omsættes på et år?

E. Beregn massen af omsat U-235:

F. Hvor meget masse omsættes til energi på et år?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2010 af mathon

         "ved processer som denne:"

men du har ikke anført nogen proces!

... i øvrigt

      Δm = 1 u ≡ 931,494 MeV = 0,149242 nJ


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2010 af line-winther (Slettet)

Hvilken formel bruger du til opgave a? :)


Skriv et svar til: HJÆLP HASTER kraftværk fysik!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.