Kemi

Hjælp til syre

03. februar 2010 af cowras (Slettet)

Hey allesammen:)

Jeg er igang med en kemirapport.. Er der nogle der er friske på at give mig en forklaring på hvad hydrogensulfation er og hvordan den reagere.

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. februar 2010 af mathon

    pKs(HSO4-) = 1,92, hvilket indikerer middelstærk syre

                                       HSO4-    +    H2O  <--->  SO42-    +    H3O+
koncentrationer i M:       cs-α·cs                             α·cs            α·cs

        ligevægtsloven:       [SO42-]·[H3O+] / [HSO4-] = Ks

                                        [H3O+]2 / (cs- [H3O+]) = Ks

                                        10-2pH / (cs-10-pH) = 10-pKs

                                        cs-10-pH = 10pKs-2pH

                                        cs = 10pKs-2pH + 10-pH

                                        cs = 10-pH(101,92-pH + 1)

                                     

                                       

                                 


Svar #2
06. februar 2010 af cowras (Slettet)

Iiiih tak ska du have:))


Skriv et svar til: Hjælp til syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.