Matematik

ligninger hjælp!

04. februar 2010 af matti2 (Slettet)

hej jeg skal snart starte på hf, ved ikke hva der skal ske efter, men min dårligeste fag matematik, og når der så kommer ligninger foran mig, vil jeg rigtig gerne sidder der hjemme og øve mig på det, men forstår det bare ikke, jeg går fuldstændig blank! Er der ikke en der vil være sød forklare mig den nemmeste måde at løse en ligning på, hvis i kan vise mig nogen eksempler og forklare mig det  plizzzzz????


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

Ligning er regning med x, hvor x er et tal.

Fx:

x + 5 = 6

Du ved med hovedregning, at tallet der skal lægges til før det giver 6 er 1, fordi 5 + 6 = 1.

x + 5 - = 6 - 5

Hvis du trækker 5 fra på begge sider, får du x til at stå alene.

x = 1     <--------- svaret

Fx: 5x + 7 = 32 <=>

5x + 7 - 7 = 32 - 7 <=>

5x = 25

5 * 5 = 25

x = 5 <--------- svaret

Håber det hjalp


Skriv et svar til: ligninger hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.