Matematik

ligninger og kurser!

04. februar 2010 af lektiespaden (Slettet) - Niveau: 8. klasse

håber nogle vil hjælpe jeg er virkelig lost.

450$ til kurs 669 koster ___?____ kr.
5000 Yen til kurs 6,3 koster ____?____ kr.

-

17x + 8 = 59     x=?
x:5 = 80    x=?
4(x - 5) = 2x + 16   x=?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af Lukka (Slettet)

Kurs 669 betyder at 100 $ koster 669 så  1 $ koster 6,69 . Dvs at 450 $ koster 450 $ * 6,69 Kr/$ =

Det samme med yen.

100 Yen koster 6,3 kr. så 1 Yen koster 0,063 kr. Dvs at 5000 Yen koster 5000 Y * 0,063 Kr / Y  =

17x = 59 - 8 så x = (59 - 8) / 17 =

x/5 = 80 så x = 5 * 80 =

4(x-5) = 4x -20 = 2x + 16. Isoler x : 4x - 2x = 2x = 16 + 20 = 36 så x = 36 / 2 =

Nu skulle du da gerne selv kunne regne det ud ;-)


Svar #2
04. februar 2010 af lektiespaden (Slettet)

tusind tak det hjalp så meget mere! :D


Skriv et svar til: ligninger og kurser!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.