Matematik

Integral - hvor går udregningen gal?

06. februar 2010 af iiMAJAii (Slettet)

Hej :)

Sidder lige og arbejder med en matematik aflvering uden hjælpemidler, og så nåede jeg til at jeg skulle bestemme følgende integral:

∫3X2*e(x^3)+1 dx

jeg kommer selv frem til et resultat der hedder 1/3 * e(X^3) +1 + c

Men det lyder vidst ikke helt rigtigt? :)
håber der er en venlig sjæl der vil hjælpe.

Tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2010 af peter lind

Du kan jo godt, så lad være med at være så usikker. Dit resultat er helt rigtigt.


Svar #2
06. februar 2010 af iiMAJAii (Slettet)

fantastisk! 1.000 tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2010 af PeterValberg

Jeg er ikke helt enig, - jeg skulle mene, at svaret ville være:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
06. februar 2010 af iiMAJAii (Slettet)

Hm.. ved ikke hvilken af dem der er rigtige..

jeg har gjort følgende:

∫3X2*e(x^3)+1 dx

∫1/3 * 3 (3x)2 * e(x^3) + 1dx
1/3∫(9x)2* e(x^3) + 1 dx

1/3 *∫etdt = 1/3 et

1/3 * e(X^3) +1 + c

Tror det går galt ved de 9x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2010 af peter lind

Det har du misforstået. Du skal bruge substitutionen t=x3+1 dt= 3x2dx, hvilket fører til  ∫etdt = et+c. #3 har ret. Undskyld.


Skriv et svar til: Integral - hvor går udregningen gal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.