Matematik

Bestem ligningen for den linje, der er parallel med linjen for ligningen y = -3x+6...

06. februar 2010 af Imprafir (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Sidder med en opgave som lyder: Bestem ligningen for den linje som er parallel med linjen for ligningen y =-3x+6 og som går gennem skæringspunktet mellem graferne for funktionerne f(x)=22*2,3^x og g(x)=19*1,76^x.

Jeg har indtil videre fundet skæringspunktet mellem funktionerne: (-0.547, 13.939)

Og da linjen skal være parallel med linjen y=-3x+6, må -3x være det samme.

Men kan ikke helt gennemskue hvordan man finder ligningen til sådan en linje.

Nogle der kan hjælpe mig lidt på vej? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2010 af peter lind

Du har helt ret i at ligningen skal hedde y=-3x+c, hvor c er en konstant.  Sæt den fundne værdi for x og y af skæringspunktet ind. Det giver en ligning til bestemmelse af c


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2010 af Knotz (Slettet)

Kalder vi linjen, som er parallel med y for z(0) har vi at:
z(x) = -3*x + b
Du vil gerne finde b-værdien for at få linjens ligning og den kan du finde ud fra det punkt, som du ved at z skærer, nemlig skæringspunktet:
z(-0,547) = -3*(-0,547) + b = 13,393
b = 13,393 /(-3*(-0,547)) = 8,16

Altså er ligningen for z som er parallel med y og går igennem f(x)=g(x):
z = -3x + 8,16


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2010 af mathon

              y = -3x + b        gennem (-0.547 , 13.939)

              13.939 = -3·(-0.547) + b                 hvoraf b beregnes


Svar #4
06. februar 2010 af Imprafir (Slettet)

 Ok, mange tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Bestem ligningen for den linje, der er parallel med linjen for ligningen y = -3x+6...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.