Kemi

densitet og volumen

06. februar 2010 af henpeter (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej

jeg ska løse en opg og har brug for hjælp. jeg har fået opgivet tryk, temp og massefylde af en gas og ska finde volumen af 1 mol af den pågældende gas. er der nogen der kan give mig nogle hints til hvordan jeg løser denne opg?

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

På hvilket niveau skal du løse opgaven?

Et hurtigt overslag er givet ved idealgasloven

pV=nRT


Svar #2
06. februar 2010 af henpeter (Slettet)

Det er videregående, medicinsk kemi.. Tænkte det var idealgasligningen, men kan ikke helt huske hvordan jeg får massefylden ind?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 Den plejer at være en ganske fin antagelse.

Husk, at man ikke nødvendigvis altid skal bruge alle opgivne informationer.


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2010 af mathon

      M/d = (R·T)/p                 d er densiteten

..............

pas på enhederne


Svar #5
06. februar 2010 af henpeter (Slettet)

Det lykkedes ikk helt for mig. Ska jeg så ud fra den formel der finde M og derefter massen og så vha. p= R*m*T/M*V finde vol?


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. februar 2010 af mathon

                         M/d   = volumen/mol = (R·T)/p

så med oplysning om T og p, kan det beregnes


Skriv et svar til: densitet og volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.