Kemi

aktuel koncentration

06. februar 2010 af LuckyFoul (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej 

har fået en underlig opgave for


Opgave 11.
En opløsning af Fe2(SO4)3 indeholder 40 masseprocent af saltet. Massefylden er 1,45 g/ml
Beregn [Fe3+] i opløsningen

forstår den bare ikke


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

Du omregner massen til stofmængde ved evt. at tage udgangspunkt i et kilogram opløsning.

Så skal du antage at Fe2(SO4)3 dissocierer komplet til jern(III) og sulfat.

og så kan du regne koncentrationen af din jern(III)ioner


Svar #2
06. februar 2010 af LuckyFoul (Slettet)

 wow wow mere detaljerede forklaring tak??


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. februar 2010 af mathon

M(Fe2(SO4)3) = 399,88 g/mol

                                Fe2(SO4)3 (s)  →  2Fe3+ (aq)  +  3SO42- (aq)

          c(Fe2(SO4)3) = 0,40·(d/M) = 0,40·(1450 g/L)/(399,88 g/mol) = 1,45044 mol/L = 1,45044 M

           [Fe3+] = 2·c(Fe2(SO4)3) = 2·(1,45044 M) ≈ 2,9 M

......................................

når opløsningen har 
                                               massen m                                = V·d
er                                            massen af opløst stof            = 0,40(V·d)

                                               antal mol opløst stof                 = 0,40(V·d)/M

                                               opløsningens molaritet          c = 0,40(V·d)/M/V = 0,40(d/M)


Skriv et svar til: aktuel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.