Kemi

Titrering

07. februar 2010 af pretty2710 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Titrering af eddikesyre og natriumhydroxid. Når det er en svag syre der bliver titreret med en stærk base, reagerer de med 1:1? 

Hvis de gør, burde der så ikke bruges det samme mængde volume NaOH til at neutraliser eddikesyren? 

Så hvis det bruges 10,0mL eddikesyre, skal der bruges 10,0mL NaOH teoretisk set. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. februar 2010 af mathon

...kun hvis de har samme koncentration

             ns = nb
            
            Vs·cs = Vb·cb              som når cs = cb = c giver

            Vs·c = Vb·c

            Vs = Vb


      

           

            


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

i dette tilfælde er molforholdet 1:1

CH3COOH + NaOH => CHCOONa + H2O

du kan ikke gå ud fra voluminerne, i det der er tale om ækvivalente stofmængder (mol), og derfor er volumen afhængig af den molære koncentration i opløsningerne.

eks. - ønsker du at titrere 20,00 mL; af en CH3COOH med en ukendt kocentrtion med en 0,1000 M NaOH, beregnes og der ved ækvivalens er forbrug 21,50 mL NaOH, kan det gøres sådan

nsyre = c (mol/L) * V (i liter) og nbase = c (mol/L) * V (i liter) . ved ækvivalens er nsyre = nbase , så

csyre * 0,02000 L = 0,1000 mol/L * 0,02150 L =>

csyre = 0,1000 mol/L * 0,02150L / 0,02000L = 0,1075 mol/L


Svar #3
07. februar 2010 af pretty2710 (Slettet)

 Koncentrationerne af både eddikesyren og NaOH er 0,100M. Så... Vsyre = Vbase?


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

Ja, så er det korrekt, når de har samme koncentration og molforholdet 1:1


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.