Kemi

molarmasse

07. februar 2010 af mb1628 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej...er der nogen der ved hvordan man finder en molarmasse på en ukendt syre? Jeg har titreret med NaOH og jeg har et ækvivalenspunkt og jeg ved at syren indeholder 10 g syrer pr. L....det er alt.. Nogen forslag?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2010 af mathon

     du har syrens masse  m
     du har syrens volumen V

     du kan beregne syrens koncentration c

     M = m/(c·V)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

n = m/M

n = c * V

m/M = c * V


Svar #3
07. februar 2010 af mb1628 (Slettet)

Jeg har jo ingen koncentration?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

lyder meget mærkeligt, hvis ikke du kender koncentrationen af den NaOH du har titreret med,

--hvilke oplysninger har du udover 10 g/L


Svar #5
07. februar 2010 af mb1628 (Slettet)

Jo koncentrationen på NaOH er 0,1 M

alle oplysninger er: Jeg har titreret 25 ml NaOH ned i 10 ml ukendt syre og målt pH ved hver ml. Start pH er 5,9 og slut er 11,56 og ækvivalenspunktet er ved 21 ml

Jeg har derefter udregnet pKs som er 10,5

men jeg skal som sagt bruge en molarmasse....ved ikke helt hvordan jeg skal komme frem til dette?


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

mukendt syre = 10 g/L * 0,010 L = 0,10 g

nNaOH = 0,1 M * 0,021 L = 0,0021 mol

n = m/M => M = m/n

Mukendt syre = 0,10 g / 0,0021 mol = 47,619 g/mol


Svar #7
07. februar 2010 af mb1628 (Slettet)

Jeg er med på at man finder molarmasse ved at dividere masse med stofmængde, men man kan altså ikke dividere med et andet stof! Man er nødt til at have massen og stofmængden af SAMME stof...er jeg ked af at sige....men ellers tak for hjælpen;-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

Siger hvem ? jeg kan oplyse dig at om der findes adskillige analysemedtoder hvor stofmængden af et stof findes, for herefter at blive ganget eller divideret med molarmassen af et andet stof.

eks- 1 mol H2O vejer 18,01 g = 18,01 g/mol, find massen af O og H

H2O => 2 H + O

1 mol O * 15,99 g/ mol = 15,99 g

2 mol H * 1,008 g = 2,016 g


Skriv et svar til: molarmasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.