Matematik

andengradsligning

07. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lære Andersen ønsker, at hans klasse skal løse en andengradsligning, der har rødderne:

1) 1og 3

2) -2 og 3

3) 1/2 og 1/3

hvordan kan en sådan andengradsligning se ud?

angiv derefter en andengradsligning, hvis rødder er 2 større end rødderne i X^2 + 2x - 15 =0


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2010 af peter lind

 a og b er rødder i andengradsligningen (x-a)(x-b) = x2-(a+b)x+a*b =0


Svar #2
07. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

what???


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2010 af piper (Slettet)

Hvis du følger #1 har du eksempelvis at (x - 1)(x - 3) = 0 er et svar til den første.


Svar #4
07. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Nååå Takker ;)


Svar #5
07. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

hvad med den her?

angiv derefter en andengradsligning, hvis rødder er 2 større end rødderne i X^2 + 2x - 15 =0??


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. februar 2010 af piper (Slettet)

Find rødderne i andengradsligningen  X^2 + 2x - 15 =0 (Lad os kalde dem a og b)

Så vil en andengradsligning hvor rødderne er 2 større eksempelvis være

(x- (a + 2) )(x- (b+2) ) = 0


Svar #7
07. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Taakker igen ;D

fatter ikke alt det andengradsligning lort :P


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. februar 2010 af peter lind

Find rødderne i andengradsligningen og adder 2 til dem.  Alternativt og nemmere kan du bruge at summen af rødderne er koefficienten til x med modsat fortegn og konstantleddet er produktet af rødderne. Se hvad der sker med dem, når rødderne bliver 2 større.


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.