Matematik

Bestem kordinatsættet - for funktionen

07. februar 2010 af Line2008 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg vil gerne have hjælp til en opgave til min matematikaflevering.

Ville høre om der var en der kunne hjælpe mig,

Opgaven lyder : Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for funktionen F(x) = x^3 - x + 1, hvori tangenten er parallel med linjen Y = 2x + 5.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 2. f'(x) angiver hældningen af tangenten i punktet (x,f(x)) og hvis den skal være paralllel med den angivne linie, skal den have samme hældningskoefficient.


Svar #2
08. februar 2010 af Line2008 (Slettet)

så det du siger er, at jeg skal starte med af differentere F (x) og så derefter sætte 2 ind på x'ets plads`? men hvorfor skal man sætte 2 ind ? er det fra den anden ? eller :S hehe, er total forvirret over denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2010 af peter lind

Du skal ikke sætte 2 ind på x's plads. Du skal løse ligningen f'(x)=2. Dette 2 tal  er fra liniens ligning Y = 2x+5. Det betyder at liniens hældnings koefficient er 2. Det skal tangentens hældning så også være for at den kan være parallel med linjen. Den fundne værdi af x angiver så punktet hvor tangenten rører kurven.


Svar #4
08. februar 2010 af Line2008 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen :) det var kanon.


Skriv et svar til: Bestem kordinatsættet - for funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.