Matematik

Beregning af en trapez

07. februar 2010 af Torbensen (Slettet)

Mojn.

Jeg har denne trapez (vedhæftet).

Jeg skal finde x og y, som tilsammen giver hæjden, altså 3.

Linjestykke |BC| = 2 og linjestykke |AD| = 4.

Jeg kan godt gætte mig til, at jeg skal finde diagonalerne, for så at regne x og y som højder i en trekant, men har ingen anelse om hvordan jeg gør det.

Jeg ved at arealet er 9, altså 3*(2+4)*1/2 = 9, (BC er parallel med AD) men mere kan jeg ikke find ud af :S

Hjælp tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af Tyrael (Slettet)

Hvis du vedhæfter filen, så kan jeg hjælpe dig bedre. :)


Svar #2
08. februar 2010 af Torbensen (Slettet)

Nå, fik jeg ikke filen med:S

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Beregning af en trapez

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.