Matematik

Stamfunktion til f

08. februar 2010 af Svensi (Slettet)

En funktion er givet ved f(x)=4x-6. Bestem en stamfunktion til f
 

f(x) = 4x - 6

F(x) = 2x^2 - 6x + k

Er det muligt at bestemme k?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2010 af mathon

Ja
       hvis du kender punktkoordinaterne for et punkt på grafen for F(x)


Svar #2
08. februar 2010 af Svensi (Slettet)

Ja jeg kender toppunktet (1,5 , 2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2010 af mathon

         F(x) = y = 2·x2 - 6·x + k     hvori du indsætter

                   2 = 2·(1,5)2 - 6·1,5 + k
                
                   2 = 4,5 - 9 + k

                   2 = -4,5 + k

                   k = 6,5
   
          F(x) = 2·x2 - 6·x + 6,5
 


Skriv et svar til: Stamfunktion til f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.