Matematik

Opgave 15 - Hjælp

08. februar 2010 af lilleminimus (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en model kan sammenhængen mellem hvilestofskiftet for forskellige dyrearter (B) og massen (M), beskrives ved:

B = 3,2 * M ^ 0,63

a. Bestem den procentvise stigning af hvilestofskiftet når massen vokser med 40 procent.

Nogen der kan hjælpe?

På forhånd mange tak (: 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2010 af peter lind

(3,2*( M(1+0,4))0,63-3,2*M0,63)/(3,2*M0,63)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Men M og konstanten 3,2 forsvinder jo ligeså nydeligt ud af den procentvise stigning, så tilbage er der blot

(1+0,4)0,63 -1


Svar #3
08. februar 2010 af lilleminimus (Slettet)

 Er det ikke blot at finde B(1) og B(41) og derefter B(41) / B(1) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du starter med en masse M hvortil er knyttet B(M). Når massen er vokset med 40%, er massen 1,4M, og det tilknyttede B er B(1,4M). Den procentvise stigning er så

(B(1,4M) - B(M)) / B(M)

som er udregnet i #1 og #2


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2010 af mathon

en lidt anden måde at udtrykke indholdet i #2 og #4 på
er:

  B = 3,2 * M ^ 0,63

    B2/B1 = (M2/M1)0,63
  
    (B2-B1)/B1 = (1,4M1/M1)0,63 = 1,40,63 - 1 = 0,23612 = 23,612%

................

anvendt er
                 a/b = c/d ⇔ (a-b)/b = (c-d)/d            med d = 1
   
 


Svar #6
08. februar 2010 af lilleminimus (Slettet)

 Og hvor kommer det fra? En formel evt. du kan henvise til?


Skriv et svar til: Opgave 15 - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.