Matematik

korrekt?:)

08. februar 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle :)

Er der nogen der kan udregne/eller har en lommeregner, som kan komme med facit til følgende intergral.. Så, kan jeg se om min udregning på min lommeregner er korrekt. Er lidt i tvivl om det facit den kommer med nemlig.

Beregn vha. stamfunktioner integralet af ∫sin(pi/12*x + pi/2)dx... og det er i intervallet fra 0 til 6. (kan ikke finde ud at lavet intervaltegnene på selve ∫.

kh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt først, at sin(a+pi/2) = cos(-a):

∫sin(pi/12*x + pi/2)dx = ∫cos(-pi/12x)dx = -12/pi sin(-pi/12x)]60 = 12/pi sin(pi/2) = 12/pi = 3,8197...


Svar #2
08. februar 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

tak =)


Skriv et svar til: korrekt?:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.