Matematik

Beregn skæring...

08. februar 2010 af SørenV (Slettet)

Jeg skal beregne en linjes, l, skæring med xy-planen. Det eneste jeg ved er, at:

linjen l har z = 8+4*t

Skal jeg ikke lave to parameterfremstillinger og sætte disse lig hinanden.? Og hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2010 af mathon

i
xy-planen er z = 0    (punkterne er på formen (x,y,0))

            hvoraf skæring kræver

                                    z = 8+4*t og z = 0

                                    0 = 8 + 4·t
  
                                    0 = 2 + t

                                    t = -2
 

                   


Svar #2
08. februar 2010 af SørenV (Slettet)

Ja, idet z = 0 må t = -2

Men hvordan finder jeg x og y koordinaterne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Kender du ikke parameterfremstillingerne for x og y? Indsæt det fundne t fra #1 i disse.


Svar #4
08. februar 2010 af SørenV (Slettet)

Kender ikke paramterfremstillingen for x og y nej !


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2010 af mathon

kan ikke findes uden yderligere oplysninger


Svar #6
08. februar 2010 af SørenV (Slettet)

hov.. Kan se at jeg rent faktisk HAR parameterfremstillingen for linjen l.. Men forstår vidst ikke helt stadig?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så indsæt t-værdien fra #1 i parameterfremstillingerne for x og y, så får du x- og y-koordinaterne.


Svar #8
08. februar 2010 af SørenV (Slettet)

okay.. Den er jeg med på..

Og hvis jeg skal finde koordinaterne til linjens skæring med fx xz-planen indsætter jeg bare t-værdien i x og z, ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jo, men det bliver jo så en anden t-værdi, der svarer til y=0.


Skriv et svar til: Beregn skæring...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.