Kemi

stofmængder

09. februar 2010 af Emma1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis jeg har en standardopløsning på:

 0.25g tratrazin, som opløses i 250mL vand, finder jeg først stofmængden g/g/mol=0.000468mol, så udregner jeg koncentrationen: c=n/V <=> 0.000468mol/0.250L = 0.001872M

Men, så er det jeg har lavet en faktor 50: 4ml standard i 200ml vand, hvad gør jeg nu? skal finde stofmængden og konc. kan lige pludselig ikke holde styr på mine tal ...


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2010 af Darwin (Slettet)

I forbindelse med fortyndingen ændres stofmængden af de opløste stof ikke. Dvs. en triviel måde at anskue sådanne problemer på, er ved at sætte:

nfør = nefter = cfør·Vfør = cefter·Vefter

⇒ cefter = nfør/Vefter = cfør·Vfør/Veftercfør/F    hvor F = fortyndingsfaktor


Skriv et svar til: stofmængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.