Matematik

Periodiske fænomener

09. februar 2010 af Smørdreng (Slettet) - Niveau: A-niveau

Billedet viser et damplokomotiv, hvor højden (i meter) over skinnerne af den vandrette stang, kobbelstangen, er mens lokomotivet kører. Her er t måltallet for tiden i sekunder.

           f(t)=0,328*sin(32t) + 0,948

perioden T=0,20

frekvensen F=5.09

Værdimængden vm(f)=[0,62;1,276]

efter 0.736311 sekunder er kobelstangen i sin nederste stilling og efter 1.22718 sekunder er kobelstangen i sin øverste stilling.

hvordan finder jeg ud af hvor hurtigt lokomotivet kører?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2010 af mathon

    v(t) = f '(t)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2010 af mathon

   


Svar #3
11. februar 2010 af Smørdreng (Slettet)

hej.

fik at vide, at jeg skulle finde omkredsen af hjulet og gange den med frekvensen, for at finde ud af hvor hurtigt lokomotivet kører, hvilket også passer med facit. Men vil gerne vide hvordan du finder lokomotivets hastighed ved hjælp af f ' (t), da hastigheden ikke er til et bestemt tidspunkt?


Brugbart svar (2)

Svar #4
11. februar 2010 af mathon

ja - du har ret

    v = ω·r = 2π·f·r = (2π·r)·f       - hvis hjulene ikke "fedter" på skinnerne


Svar #5
11. februar 2010 af Smørdreng (Slettet)

super.

tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2013 af lroested (Slettet)

Hvordan beregner i radius af hjulet?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Radius må være konstanten 0,948 (m) .


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2013 af LogR (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2013 af lroested (Slettet)

Tak, det var også det jeg regnede med, men var ikke sikker :)

Skriv et svar til: Periodiske fænomener

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.