Kemi

mol

09. februar 2010 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opg at forbrænding af octan ( en af hovdei benzin) i overskud af ilt sker efter følgende afstemte reaktionsligning

2C8H18 + 25O2 --> 16 CO2 + 18H20

hvor mange mol co2 dannes ved forbrænding af 451 mol octen

er det denne formel  m = n * M

44,01  * 251 =

er det sådan


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

når du ser på din reaktion kan du se, at der ved afbrænding af 2 mol Octan dannes 16 mol CO2 , dvs. at 1 mol Octan danner 8 mol CO2.

451 * 8 = 3608 mol CO2


Svar #2
10. februar 2010 af msn88 (Slettet)

octen er det den her

2C8H18

hvis det er octan skal jeg ikke så beregne hele formeln, hvor kun 8 tallet forstå ik helt


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

#2

 2 taller foran din oktan er der kun for at få din reaktionsligning til at gå op. Som der bliver sagt i #1 kan du se ud fra din reaktionsligning, at hver gang du brænder 2 mol oktan af, dannes der 16 mol CO2. Det kan du reducere til at sige. For hver mol oktan du brænder af danner du 8 mol CO2. Så har du 451 mol oktan danner du 451*8 mol CO2


Svar #4
15. februar 2010 af msn88 (Slettet)

aha ok mange tak

der står også denne her gang

hvor mange mol ilt forbruges ved forbrædning af 585 mol octan ?

er det sådan her 582 * 2 = 1164 mol

er  resultatet ik forkert , håber for svar


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

2 C8H18 +  25 O2 --> 16 CO2 + 18 H2O

Når du ser på din reaktion, kan du se at der til forbrænding af 2 C8H18 forbruges 25 O2, det medfører at der til forbrænding af 1 C8H18 forbruges 25 / 2 = 12½ mol O2.

Det betyder at der ved forbrænding 582 mol C8H18 bruges 582 * 12,5 = 7275 mol O2


Skriv et svar til: mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.