Matematik

isolering af af y

10. februar 2010 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal få isoleret y i disse to ligninger, så jeg ville blive glad hvis der var nogen der vil hjælpe:

4*3-3y=20

5*3-ay=11

På forhånd tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af PeterValberg

De ligninger ser lidt mærkelige ud

og tilsvarende

Er det korrekt?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. februar 2010 af Maria Knudsen (Slettet)

Ja det er helt rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2010 af PeterValberg

Okay, så er det ikke så besværligt, som man skulle tro :-)






 

Den anden






 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
10. februar 2010 af Maria Knudsen (Slettet)

det var nu mere fordi jeg skulle have y til at stå for sig foran lighedstegnet :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2010 af Kiliki (Slettet)

Hmm rettelse - første ligning, 4. linie: -3y=8  <=> y= -8/3


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2010 af Kiliki (Slettet)

det gør y også nu...


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. februar 2010 af PeterValberg

Vedr #5

Ja selvfølgelig, det var en smutter - ups







eller det hele rykket rundt inden der reduceres:










 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: isolering af af y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.