Matematik

VENDETANGENTER?

10. februar 2010 af chetaah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey. Jeg skal lave vendetangenter for denne funktion som jeg efterfølgende har differentieret. ( f''(x) )

f(x) = 0,33x3– x2 - 8x
f’(x) = x2 – 2x – 8

f''(x) = 2x - 2

nogen som kan hjælpe mig?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find ud af, hvor f'(x) = 0, og undersøg fortegnet for f''(x), hvor f'(x) = 0.


Svar #2
10. februar 2010 af chetaah (Slettet)

jamen hvordan gør jeg det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f'(x) = 0, altså x2 - 2x -8 = 0. Du ser umiddelbart, at x=4 er rod. Så ved du, at også x=-2 er rod, da røddernes produkt skal være -8. Undersøg nu f''(x) i de to x-værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

OK, vi prøver lige igen. Der var jo ikke spurgt om vandret vendetangent. så du skal finde x, hvor f''(x) = 0, altså løse ligningen 2x-2 = 0. Undskylder lige for forvirringen.


Svar #5
10. februar 2010 af chetaah (Slettet)

er slet ikke med. har jo fundet nulpunkter for f'(x) som jo er 2 og -4. Hvordan skal jeg undersøge f''(x) i disse?????


Skriv et svar til: VENDETANGENTER?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.