Matematik

Ligninger for tanget til parablen - hvordan??

10. februar 2010 af tessuj (Slettet)

 Hej 

Jeg har fået til opgave, at opstille ligninger for tangenterne til parablen i de punkter hvor grafen skærer x-aksen, hvilke er to ligninger jeg skal opstille så. 

parabel funktionen er f(x)=x^2-6x+5

og jeg har regnet koordinaterne til parablens toppunkt ud , (3,-4)

Håber der er nogen der kan hjælpe:D 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af mathon

skæring med x-aksen i (1,0) og (5,0)


Svar #2
10. februar 2010 af tessuj (Slettet)

 ja ? 

og derfra gør man så? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2010 af mathon

      f '(x) = 2x - 6


Svar #4
10. februar 2010 af tessuj (Slettet)

 sætter man så f(x) til f(1) og så øh?:D


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2010 af mathon

hældningen beregnes i de to punkter

f '(1) = 2·1 - 6 = -4                          f '(5) = 2·5 - 6 = 4


Svar #6
10. februar 2010 af tessuj (Slettet)

 okay, jeg har nu fundet hældningskvotienten, og det er -4 for den første og 4 for den anden


Svar #7
10. februar 2010 af tessuj (Slettet)

 hehe, jamen det fandt jeg ud af hvordan jeg gjorde :D men hvad gør jeg for at komme videre?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. februar 2010 af mathon

beregner

          f(1)    og    f(5)


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. februar 2010 af mathon

den ene tangent har ligningen

     y = -4(x-1) + f(1)

     y = -4x + 4           da f(1) jo er 0


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. februar 2010 af mathon

nu blev du vel ikke totalforvirret af #5

      f(1) = f(5) = 0       - hvad du jo vidste i forvejen, da røringspunkterne tillige er nulpunkter


Skriv et svar til: Ligninger for tanget til parablen - hvordan??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.