Debat

Bestilt ny bærbar men modtaget en brugt!?

10. februar 2010 af sandrakk (Slettet)

Hej

Jeg har bestilt en bærbar computer på nettet (Proshop) men da jeg modtog den med posten idag, kunne jeg se på pakken at den før er blevet sendt til en anden person hvis navn og adresse fremgår. Jeg kan også se, at selveste papkassen som bærbaren ligger i, har været åbnet før. Da jeg tændte for computeren kunne jeg se at brugerkontien har samme navn som den person pakken før har været sendt til. Dvs. jeg er 100 % sikker på at der er en anden person der har haft computeren før mig!

Mít spørgsmål er så: Har jeg ret som køber at kræve computeren ombyttet til en helt ny?

Det virker ellers som om at bærbaren er i fin stand men jeg føler mig alligevel snydt!

Mit andet spørgsmål er: Der står inde på Proshop's hjemmeside at der er Windows XP på bærbaren, men burde der så ikke også medfølge  CD'er (i tilfælde af Windows skal geninstalleres)?

Jeg håber virkelig der er nogle af jer derude der vil besvare mine spørgsmål...jeg vil ikke ringe til Proshop direkte da man aldrig kan stole på sælgere.

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. februar 2010 af Maskinen (Slettet)

Du er blevet snydt ;) 

Er du sikker på du har læst betingelserne ordenligt igennem, og der ikke stod "*" nogle steder? 
  - en anden gang, så køb ved Apple eller Dell, så får du en ordenlig maskine og en ordenlig handel. 


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. februar 2010 af Maskinen (Slettet)

Men  ifølge forbrugerloven har du altid 14 dages fuld returret på alle varer ;) 


Svar #3
10. februar 2010 af sandrakk (Slettet)

Jeg er sikker på jeg har læst betingelserne ordentligt...men der burde være generelle regler for den slags? Jeg har kigget Forbrugerrådets hjemmeside igennem men der står intet.

Jeg kan selvfølgelig returnere den men somt sagt virker den som helt ny...altså det virker ikke som om personen har brugt den særligt mig. Men det er også en model der dækker mine behov så jeg køber nok samme model hvis jeg returnerer den.

Ved du noget ang. om der også bør medfølge installationsCD'er til Windows? 


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. februar 2010 af lynderupJensen (Slettet)

 Hvis der stod noget sted at den skal være ny så har du ret til en ny for ellers er oplysningerne ikke rigtige men mange gange når nogen har købt noget og de ikke vil have det har de jo de 14 dages returret når det er købt på nettet og de kan jo så sende den tilbage men så prøver forhandleren jo at sælge den igen. alt andet vil jo være underlig da den nok kun har været brugt i højest et par dage.

Ang. cd behøver de ikke sende den med. på mange computere ligger der en skjult partition hvor der ligger et billed af systemet på som man kan bruge den at gen oprette computeren til som den var fra ny af. acer vil f.eks have ekstra penge hvis man vil have cd'erne med men der er der også programmer på computeren til at oprette de cd'er men det hjælper jo ikke meget hvis computeren er gået ned. 

Håber det var svar på dine spørgsmål ellers bare spørg igen


Brugbart svar (2)

Svar #5
11. februar 2010 af NuclearWarhead (Slettet)

Du skal af princip kræve din ret.


Brugbart svar (2)

Svar #6
12. februar 2010 af Shase (Slettet)

I og med den er åbnet er den jo ikke ny, og har ikke den ny-værdi du betalte for. Hvis den var åbnet da du fik den kan du også aflevere den åbent igen (returneres i samme stand).

Hvis du er glad ved den skal du snakke med kundeservice om et nedslag på ca 20-25% som er det en vare ca mister ved at åbnes og tages i brug første gang, og som du jo så er blevet snydt for.


Brugbart svar (2)

Svar #7
12. februar 2010 af Jerslev

#0: Jeg har ikke nogle dårlige erfaringer med Proshop, og jeg har handlet med dem op til flere gange.

Jeg ville nok kontakte dem og snakke med dem om det, for der er garanteret sket en fejl fra deres side. Du kan oprette en RMA sag på deres hjemmeside.

Mht. Windåse installationen, så står det i #4.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (3)

Svar #8
14. februar 2010 af Helinjura (Slettet)

Virker bærbaren optimal? Du har som køber visse krav. Du bør derfor først undersøge bærbaren, og hvis din bærbar lider mangler, så foreligger der mulighed for, at du kan ophæve købet, kræve afhjælpning eller få ombyttet varen. Dernæst skal varen være i overensstemmelse med købsaftalen, hvorfor der hermed foreligger en 'forventning' til bærbaren . Når du så har indgået en aftale om køb af en ny bærbar, og du dernæst modtager en brugt, så har Proshop allerede af den grund tilsidesat deres forpligtelse som sælger!


Svar #9
15. februar 2010 af sandrakk (Slettet)

Hej allesammen...tusind tak til jer alle for jeres svar :)

Jeg havde ikke haft tid i sidste uge, men ringede så til dem idag. De siger der er sket en fejl så jeg kan returnere den i samme stand uden problemer :)

De havde desværre ikke flere af den samme model bærbar i Windows XP men kun i Windows 7.  Er der nogen af jer der har erfaringer med Windows 7?...vil I anbefale det eller er det en fiasko som Vista? Computere der kører på Windows 7 er også lidt dyrere så det er ærgeligt hvis det er noget skod.

Sorry jeg stiller så mange spørgsmål men har aldrig været en computerhaj :)


Brugbart svar (2)

Svar #10
15. februar 2010 af Shase (Slettet)

Det er helt i orden. Det er derfor vi er her :-D

Jeg var utroligt glad for vista grundet stabiliteten. 7 er bedre, hurtigere, og har flere lækkerhedsting plus de har fjernet næsten alle de dumme/dårlige ting fra vista. Kan kun anbefale det. Har selv en Netbook fra proshop som jeg kører med windows 7, og den er langt bedere end da jeg havde Vista. XP ville jeg ikke anbefale nogle som helst.

(red) Hvad er det for en computer og hvad er priserne?


Svar #11
15. februar 2010 af sandrakk (Slettet)

Det er en Lenovo IdeaPad S12 hvid...jeg skal ikke bruge den derhjemme men kun henne på skolen så  det er derfor jeg vil have en der er let at bære på og billig. Den jeg havde købt fra Proshop kostede ca 3050 kr (ink. fragt). Den sorte model koster en 50'er mere men jeg ved ikke op den er så pæn?

Samme model i hvid og med Windows 7 koster 3542 kr.

Når man lever på SU er man nødt til at spare så meget som muligt :)


Brugbart svar (2)

Svar #12
15. februar 2010 af Shase (Slettet)

Ved ikke hvor godt den kan køre windows 7 når den har intel atom.

Ellers kan du kigge efter nogle andre. Kvickly har fx Acer aspire 1810T på bud for 3000kr med windows 7 mener jeg. Den er væsenligt kraftigere.

der er også den her:

http://www.wupti.com/Produkter/Computer-og-IT/Computere/Acer144976*Wupti/ACER-AS1410742G25-N-116.html


Svar #13
15. februar 2010 af sandrakk (Slettet)

Hmm....vil helst ikke have en Acer. Min nuværende bærbar er nemlig en Acer...synes ikke deres netkort er så gode.

Men ja det er svært at finde en god bærbar :)


Brugbart svar (2)

Svar #14
15. februar 2010 af Shase (Slettet)

Jeg har en ny acer og der er intet at dadle på deres netkort. Tværtimod fungere det rigtig godt. Desuden har deres netbooks en større skærmopløsning som er meget dejlig i forhold til de fleste netbooks. Men det er svært det har du fuldstændig ret i. Men den annonce på wupti var lige den bedste netbook jeg kunne finde til prisen, og jeg tror du får langt mere ud af den end en med n270 atom processer.


Svar #15
15. februar 2010 af sandrakk (Slettet)

ok tak...det vil jeg tænke over :)

mht. netkort til Acer...så oplever jeg tit at jeg ikke kan få (trådløs) internet på min bærbar imodsætning til mine venner når vi sidder i bestemte lokaler på skolen. Nogle gange har jeg også samme problem hjemme så er bange for at jeg vil få samme problem hvis jeg køber endnu en Acer. Det skal dog nævnes at de kan holde i mange år :)


Brugbart svar (2)

Svar #16
15. februar 2010 af Shase (Slettet)

Ja? Det problem har jeg slet ikke med min. Den finder selv mine foretrukne netværk, og det spiller bare.

Kan være de nyere acer´ere har bedre netkort.


Brugbart svar (3)

Svar #17
15. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Lenovos S12 Ideapad kan sagtens køre Windows 7. Jeg har selv en. Men det er vigtigt, at det er den nyeste model med Nvidia's Ion graphics, da det spiller optimalt sammen med Intel Atom processoren. Så kan du afspille HD film på allerfineste maner også. Den kan sådan set det hele, er helt klart den perfekte studiecomputer med dens 12 " skærm og dens lange batterilevetid. Nogle ville måske sige, at den mangler et CD-rom drev, men det er skam til at leve med, hvis man ikke er helt dum til computere (det er dog en god idé at investere i en ekstern harddisk samtidig, om ikke andet så for at lave en backup).

Der hvor jeg har oplevet, at den kan have nogle problemer nogle gange, er når den skal afspille film på youtube. Jeg ser sjældent Youtube film i HD opløsning (det kan dog også optimeres, så den bliver en del bedre), så det bekymrer mig ikke, men jeg kender andre, der ikke ville være tilfreds med det. Men der er naturligvis nogle tab ved at købe en computer, der er markant mindre end en anden Lenovo på 15" med større skærm og det hele.

Jeg kunne aldrig selv finde på at købe en Acer eller en HP, aldrig nogensinde. Lenovo er for det meste et godt køb, idet det er fantastisk stabilt - hvilket ikke kan siges om de andre mærker..


Svar #18
15. februar 2010 af sandrakk (Slettet)

#16 Ja det kan være fordi min er blevet gammel efterhånden selvom jeg oplevede problemet hjemme allerede dengang jeg købte den men der havde jeg også en skod netgear router fra tdc...anbefales absolut ikke.

#17 Må jeg spørge hvor du har købt din fra og til hvilken pris? Hvis den er sort er den så kedelig at se på eller stadig "elegant"?

  Hvis jeg (igen) køber Lenovos S12 Ideapad kan det være jeg på et tidspunkt spørger dig hvordan man gør med recovery programmet på den...håber ikke det gør noget :)


Brugbart svar (2)

Svar #19
15. februar 2010 af Shase (Slettet)

Lenovo´en er ganske udemærket. Langt de fleste i min klasse har den. Men med hensyn til batteri, kraft, skærmopløsning overgår min alle dem med intel atom og den typiske opløsning på 600 punkter.

mht mærke er det selvfølgelig en smagssag og hvis du har haft problemer før gør det det jo ikke bedre. Men mhp stabilitet mærker jeg ingen forskel fra deres og min.

mht til rom kan du også blive gode venner med en usbnøgle som er sat op som en disk. På den måde kan du trække filer fra fx et spil over på den, sætte den i din netbook, og afspille den som var det en disk.


Brugbart svar (2)

Svar #20
16. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Jeg kan faktisk dårligt huske det, men jeg tror, at jeg var ovre i ca. sådan noget her: Lenovo S12 Ideapad

Jeg købte flere ting, og jeg bestilte den et par dage før, den gik i handlen, så jeg fik den så tidligt, som det overhovedet var muligt. Derfor kan jeg faktisk ikke huske prisen dengang. Men det var ca. det samme. 

 I sort er den ganske fin, vi snakker selvfølgelig ikke apple-elegance, men den er en del pænere end de klassiske Lenovo (IBM) modeller. Jeg har aldrig benyttet mig af recovery-programmet faktisk, det har ikke været nødvendigt endnu.


Skriv et svar til: Bestilt ny bærbar men modtaget en brugt!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.