Fysik

hjælp bedes omgåes.. please hjælp!

11. februar 2010 af madsandersen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har fysik for og det er som en slags prøve, men jeg er gået helt i stå pga opgaverne som lyder:

du serieforbinder 3 modstande 4,0 ohm, 8,0 ohm og 16,0 ohm strømmen gennem modstanden på 4,0 ohm måles til 1,0 A.

1) bestem strømmen gennem de 2 andre modstande - bestem strømmen gennem hele kredsløbet.

2) bestem spændingsfaldet over hver enkelt af modstanderne og spændingsfaldet over hele kredsen

3) beregn den samlede modstand i hele kredsen. 

håber i kan hjælpe mig !!

mvh mads.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2010 af Dorske1234 (Slettet)

hej Mads

i en serie forbindelse er det strømmen der er ens mens det er spændingen der ændres så det vil sige at den strøm på 1,0A er den samme over alle tre modstande og den samme som den samlede strøm, der efter er det bare at bruge ohms lov som hedder U=I*R til at finde spændingsfaldet over modstandene, og når det er serie forbundet er det bare at lægge alle modstandværdierne sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2010 af mathon

                   1)  i serieforbundne modstande er strømmen fælles

                   2)  spændingsfaldet over enkeltmodstandene kan beregnes U = R·I

                   3)  Rs = R1 + R2 + R3


Skriv et svar til: hjælp bedes omgåes.. please hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.