Kemi

Titrering.

11. februar 2010 af NeilimafNuglo (Slettet) - Niveau: B-niveau

20,0 mL salpetersyre titres med 0,100 M NaOH. Titrerkurven er vist nedenfor.

(a) Opskriv titreringsreaktionen.

(b) Hvilken indikator vil være egnet til en kolorimetrisk titrering?

(c) Beregn den stofmængde NaOH, der er tilsat ved ækvivalenspunktet.

(d) Beregn salpetersyrens koncentration.
 

JEG HAR VEDHÆFTET EN FIL MED KURVEN OVER DET - HÅBER NOGEN KAN HJÆLPE MIG PÅ NOGEN MÅDER?

Vedhæftet fil: KEMI.doc

Brugbart svar (2)

Svar #1
11. februar 2010 af mathon

(a)                            HNO3  +  NaOH  →  NaNO3  +  H2O


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. februar 2010 af mathon

(b)               5 < pKIn < 11


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. februar 2010 af mathon

(c)       
       nb = Vb·cb = (0,0147 L)·(0,100 mol/L) = 0,00147 mol


Brugbart svar (2)

Svar #4
11. februar 2010 af mathon

(d)
       stofmængdeforholdet HNO3 : NaOH = 1 : 1

                         ns    =      nb
              (0,020 L)·cs = 0,00147 mol

               cs = (0,00147 mol)/((0,020 L) = 0,0735 M


Skriv et svar til: Titrering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.