Matematik

Højden i en trekant

14. februar 2010 af 282726 (Slettet)

Hej

Jeg har en trekant A = 72  a = 4,6  B = ? b = 4,1  C = ? c = 3,8

Jeg skal finde højden B

Jeg er i tvivl om, om vinkel B bliver halveret via højden, og hvordan jeg finder siden fra A og hen til der, hvor b´s højde rammer på siden AC

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2010 af peter lind

Du skal først og fremmest lave en grov tegning. Det gør det meget lettere at se hvad der skal gøres.

Kald fodpunktet for højden D og se på trekant ABD. Det er en retvinklet trekant, hvor du kender vinkel A og hypotenusen. 

B bliver normalt ikke halveret af højden.


Svar #2
15. februar 2010 af 282726 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Højden i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.