Matematik

Y-værdi for andengradspolynomiet

15. februar 2010 af CilleNielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Har fået stillet en opgave, som jeg gerne vil have hjælp til at løse.

Den lyder således:

Bestem den største y-værdi for andengraspolynomiet

y = -x2+4x+1. Tegn.

SKal lige siges at jeg har tegnet den, men aner ikke hvad jeg skal gøre for at finde y-værdien, nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. februar 2010 af mathon

grafen er en grennedadvendende parabel,
som har maksimum i toppunktet

      y = -x2+4x+1

      y = -(x2-4x) + 1

      y = -((x-2)2-4) + 1

      y = -(x-2)2 + 5

      ymax = 5          da (x-2)2 ≥0


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Det er en parabel, der vender grenene nedad. Den største y-værdi er så toppunktets y-koordinat. Toppunktet er givet ved

( -b/(2a), -d/(4a) ), hvor d = b2 - 4ac.


Svar #3
15. februar 2010 af CilleNielsen (Slettet)

Tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Jeg må sige, at jeg meget godt kan lide mathons svar. Det er meget smukt i kraft af sin enkelthed, hvor du ved brug af nogen helt få algebraiske manipulationer når frem til et svar. :)


Skriv et svar til: Y-værdi for andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.