Matematik

Løs uligheden

15. februar 2010 af CilleNielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey igen igen. :)

Tænkte på om nogen gad hjælpe mig med denne opgave?

Jeg skal løse uligheden mellem f(x) ≤ g(x)

Ligninger er givet således : f(x) = x2+x-1 og g(x) = 2-x

Pft. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2010 af Exupery (Slettet)

x^2+x-1≤2-x

x^2+2x-3≤0

d=2^2-4*1*(-3)=16

x=(-2±√(16))/(2*1)=(-2±4)/2

da er x=-3 v x=1

hvor af det ses, at uligheden er opfyldt for definitionsmængden givet ved:

-3≤x≤1


Skriv et svar til: Løs uligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.