Matematik

bestem de tal a for hvilke ligningen ingen løsning har

15. februar 2010 af mips (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har en opgave der lyder

"bestem de tal a for hvilke ligningen ingen løsning har når

x2 +3x+a=0"

skal jeg så regne med diskriminanten. og derefter udelukke hvilke tal der er det mindst / højst tillladte???


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Du ved at når diskriminanten er negativ har andengradspolynomiet ingen rødder. Derfor skal du finde de a for hvilke

9-4a < 0


Svar #2
15. februar 2010 af mips (Slettet)

så det vil sige at a<5

??


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. februar 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Det passer ikke. Du løser uligheden ligesom du ville løse en ligning alternativt kan du løse 9-4a=0 og så tegne dig til om løsningen skal være større/mindre.


Svar #4
15. februar 2010 af mips (Slettet)

ahh, ok

så dvs. skal det se såden her ud

9-4a=0----> -4a=9---> a=9/4--->a<9/4

??+


Brugbart svar (2)

Svar #5
15. februar 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Næsten rigtigt. Svaret er a>9/4.

9-4a < 0 <=>
9 < 4a <=>
9/4 < a


Svar #6
15. februar 2010 af mips (Slettet)

hvor nice,

tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. marts 2011 af dinamanda (Slettet)

 Hej.

Jeg har fået samme opgave. Men kan ikke forstå hvordan i regner det ud?

Hvor kommer 4 og 9 ligepludselig fra?


Brugbart svar (1)

Svar #8
31. marts 2011 af hvadmeddet (Slettet)

Hvis det er svar #1 du er i tvivl om er det udregning af determinanten.

Determinanten er givet ved b2-4*A*c, hvor A er tallet foran x2, b er tallet foran x og c er konstantleddet.

I det konkrete tilfælde bliver man snydt af at et af bogstaverne er et a. Ellers er A=1, b=3 og c=a. Dermed får man den determinant der er givet i #1.


Skriv et svar til: bestem de tal a for hvilke ligningen ingen løsning har

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.