Matematik

a=75 b=50 c=?

16. februar 2010 af kalle09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej hej.. nogen der kan hjælpe mig med at finde ud af hvor lang c er? når a er 75m og  b er 50? har fuldstændig glemt hvordan ? på forhånd tak:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er din problemstilling? Drejer det sig om sidelængder i en plan trekant, eller om vejlængder i Løgstør?
Hvis det drejer sig om sidelængder i en generel trekant, så er to sidelængder alene ikke nok til at fastlægge den tredje længde. Hvis du ved, at det er en retvinklet trekant, kan du bruge Pythagoras.


Svar #2
16. februar 2010 af kalle09 (Slettet)

opgaven lyder sådan her.

en tv antenne  holdes fast af stålwire, som i den ene ende er fastgjort til antennen 75m over jorden og i den anden ende til betonklodser i en afstand fra antennens fod på 50 m..

hvor lange er stålwirerne, og hvor stor vinkel danner de vandret?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2010 af mathon

              længde = √(752+502)

              V = tan-1(75/50)


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, så har du at gøre med en retvinklet trekant, hvor du kender kateternes længder, a og b. Brug så Pythagoras til at finde længden af hypotenusen c : a2 + b2 = c2 . Find vinklen ved, at dens tangens er lig med forholdet mellem de to katetelængder.


Skriv et svar til: a=75 b=50 c=?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.