Matematik

Er disse to reduktioner rigtige?

17. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

(2x+5)(2x-5)-3(x^2-7)

2x*2x+2x*(-5)+5*2x+5*(-5)-3*x^2+3*7

4x^2-10x+10x-25-3x^2+21

4x^2-3x^2=x^2

-25+21= -4

x^2-4

-------------

3a(3a-4)-a(7a+3)

3a*3a-3a*4-a*70-a*3

9a^2-12a-7a^2-3a

9a^2-7a^2=2a^2

-12a-3a=-15a

2a^2-15a

Passer det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2010 af sHastrup (Slettet)

ja, det er helt rigtigt, det du ender med.


Svar #2
17. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Okat, godt:)

Jeg skal nu til det første reduktion stykke udregne værdien af det reducerede udtryk, når x=5

Altså: x^2-4 = 5^2-4 = 21

--------------

Jeg skal nu til det andet reduktion stykke udregne værdien af det reducerede udtryk,når a=-2

Altså: 2a^2-15a = 2*(-2)^2-15*(-2) = -46

Passer det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det første er rigtigt, men det sidste er forkert:

2•(-2)2 = 2•4 = 8. Du får det til at være 16. Det er kun (-2) der skal opløftes i 2. potens, ikke 2•(-2).


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nå ja, egentlig fik du det til -16, og -15*(-1) får du til -30. Dine fortegn er også forkerte.


Svar #5
17. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Hvad skal nummer 2 give..


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nummer to skal give

2•(-2)2 - 15•(-2) = 8 + 30 = 38


Skriv et svar til: Er disse to reduktioner rigtige?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.