Matematik

Andengradspolynomium - regneforskrift

18. februar 2010 af bemil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har lidt problemer med en opgave:

Bestem regneforskriften for et andengradspolynomium f med rødder -1 og 1 og hvor f(0) = 4 

Min fremgangsmåde:

c må være 4, ikke sandt?

så opstillede jeg 2 ligninger, med 2 ubekendte:

1)    (___-b + kvrod(b2-4*4a)___)/___2a =1 

2)    (___-b - kvrod(b2-4*4a)___)   /___2a = -1

og jeg prøvede selvfølgelig også med -1 og 1 byttet om, men mit microsoft math sagde at det var "too complex"

Nogen, der kan hjælpe mig

PS. underscore har jeg kun brugt for at gøre det mere overskueligt her på studieportal.dk

Mvh Emil      


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2010 af Isomorphician

Udnyt at et andengradspolynomium kan skrives som:

f(x) = a(x - r1)(x - r2)

hvor r1 og r2 er rødderne. Indsæt dit (x, y)-punkt og isoler a.


Svar #2
18. februar 2010 af bemil (Slettet)

Nåhh ja. faktorisering. Hvorfor tænkte jeg ikke på det.

tusind tak for hjælpen og for et hurtigt svar


Skriv et svar til: Andengradspolynomium - regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.