Studievalg og videregående studie

Kan jeg komme ind på denne studie hvis...

18. februar 2010 af lordjens

 Hej allesammen. 


Jeg er nysgerrig om jeg kan komme ind på kandidaten international studies hvis jeg tager bacheloren International virksomhedskommunikation - et fremmedsprog og europæiske studier.

Adgangskravene for international studies er: 

For at blive optaget på kandidatuddannelsen skal du have en relevant bacheloruddannelse.

En samfundsvidenskabelig bacheloruddannelse i økonomi, jura, statskundskab eller sociologi eller en humanistisk bacheloruddannelse med mindst ½ årsværk i antropologi, europæiske studier, økonomi, jura, statskundskab eller sociologi giver adgang til kandidatuddannelsen.

Herudover stilles der særlige krav til dine sprogkundskaber i engelsk.

Grunden til jeg er i tvivl er fordi de siger at hvis man tager en humanistisk bacheloruddannelse skal man have mindst ½ årsværk i europæiske studier, og jeg ved ikke om man har det på den bachelor jeg gerne vil tage???? 


Håber I kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2010 af Mads1980 (Slettet)

1. Universiteter er ikke som folkeskole og gymnasier underlagt den samme studiestruktur. Det er derfor ret væsentligt at fortæller på hvilket universitet du vil læse. Samtidig vil det også hjælpe hvis du oplyste hvilken bachelor du har i tankerne.

På KU er det således at man på de humanistiske uddannelser skal læse 45 ects. point (3/4 årsværk) udenfor ens hovedfag (dette kaldes for tilvalg). Disse ects. point kan du i teorien læse på hvilken som helst universitetsuddannelse. 

Med andre ord skal du for at læse international studies, blot  vælge at læse dit tilvalg på et relevant fag.

Dvs. hvis du f.eks. vælge at læse engelsk som dit BA-fag, med sociologi som tilvalg opfylder du kravene til at læse international studie - det er lige til at gå til.

Det er som sagt sådan det fungere på KU, studiestrukturen kan være anderledes på andre universiteter.


Svar #2
18. februar 2010 af lordjens

 Hej Mads! 

Jeg vil læse i ASB Århus og bacheloren er som nævnt foroven International virksomhedskommunikation - et fremmedsprog og europæiske studier. 

Som bachelor titlen oplyser i navnet: "Et fremmedsprog og europæiske studier" vil jeg på denne så automatisk have kravene opfyldt til International Studies?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2010 af Mads1980 (Slettet)

Dit BA-fag havde jeg helt overset. Det beklager jeg.

For en udenforstående er det ofte en jungle af finde ud af hvilke uddannelser der egentlig udbydes på handelshøjskolerne - Det kan til stadighed imponere mig den udtalte grad af fantasi man har på Handelshøjskolerne når man skal finde nye fancy navne til sine studieretninger.    

Men tror det lykkedes til sidst at finde den BA uddannelse du har i tankerne: www.asb.dk/article.aspx Er dette korrekt? (ellers post gerne det direkte link til den rigtige BA uddannelse)

Det er af uransagelige årsager ikke muligt at få adgang til studieordningen, men heri findes svaret på dit spørgsmål. (deres server er tilsyneladende nede)

Er kandidatuddannelsen International studies en uddannelse der udbydes på ASB - Jeg kan ikke umiddelbart finde den på ABS´s hjemmeside. Er der tale om en uddannelse på AU?


Svar #4
18. februar 2010 af lordjens

 Hej Mads, 

Min BA er på dette link: http://www.asb.dk/article.aspx?pid=2565         Som er sprog og europæiske studier.
Linket du sendte var for de andre BAer i sprog og kommunikation. 

International Studies er på Århus Universitet, så den findes ikke på ABS hjemmeside :) 


Så spørgsmålet lyder stadig om jeg via BA i sprog og europæiske studier kan læse International Studies. 
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. februar 2010 af Mads1980 (Slettet)

Når ASB´s hjemmeside fungere igen, kan man læse sig til hvad det pågældende BA fag reelt indeholder.

Nu kender jeg ikke sammenhængen mellem ASB og AU, det er muligt studienævnet på AU særskilt skal godkende din BA uddannelse fra ASB - uanset dens indhold. Når AU skriver hvilke krav der skal opfyldes for at blive optaget på International studies tager de udgangspunkt i deres eget udbud af BA fag.

Hvis jeg var dig ville jeg kontakte studievejledningen på AU og høre om den pågældende BA uddannelse fra ASB er direkte adgangsgivende til International Studies. Du skal have fat i studievejledningen ved institut for historie og områdestudier, de skulle gerne kunne give dig den helt rigtige rådgivning. www.iho.au.dk/studienaevn


Svar #6
18. februar 2010 af lordjens

 Tusinde tak Mads! Det vil jeg gøre!

Fortsat god aften.


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. februar 2010 af Roman Garcia

Det er en konkret afgørelse fra studienævnet. Ofte forudsætter man, at der er en BA-uddannelse fra universitetet. Som nævnt vil det ofte kræve en ba. i jura, økonomi, samfundsvidenskab eller lignende, da man furudsætter kendskab til samfundsmæssige forhold. Din BA fra ASB giver kompetencer inden for virksomhedskommunikation, hvilket umiddelbart ikke giver de nødvendige kompetencer i forhold til samfundets opbygning. Derfor er det langt fra sikkert, at du kan bruge ASB uddannelsen som grundlag for internationale studier. Som nævnt vil det dog være en konkret vurdering, og derfor er de eneste som kan svare på din spørgsmål studienævnet på internationale studier. Derfor bør du ringe eller skrive en mail til disse for at få et svar på dit spørgsmål


Skriv et svar til: Kan jeg komme ind på denne studie hvis...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.