Matematik

Parabel vs linie

19. februar 2010 af bemil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

En parabel har ligningen: y=x2+2x+2, og en ret linie har ligningen y=-x+b

bestem den værdi af b hvor parablen og linien har netop ét fælles punkt

Nogen der kan hjælpe mig? (jeg har facitliste)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2010 af mathon

fælles punkter kræver

                                 x2 + 2x + 2 = y = -x + b

hvoraf

                                x2 + 3x + (2-b) = 0

netop ét fælles punkt
kræver
               d = 32 - 4·1·(2-b) = 0           hvoraf b beregnes


Svar #2
19. februar 2010 af bemil (Slettet)

Ja resultatet er godt nok, men jeg er ikke helt med på hvorfor du bruger diskriminanten=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2010 af mathon

 
       du eftersøger en "skæringsligning" med netop én løsning

       skæringsligningen i dette tilfælde er 2. gradsligningen x2 + 3x + (2-b) = 0;
       denne har netop én løsning, når diskriminanten er lig med nul
altså når

                d = 32 - 4·1·(2-b) = 0

 


Svar #4
21. februar 2010 af bemil (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Parabel vs linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.