Matematik

Hjælp til mat opgave.. vigtigt!

21. februar 2010 af genelia (Slettet)

En cirkel c og en linje l er bestemt ved

c:  x^2-4x+y^2+2y=11 og

l:  y=x+1

Bestemt koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem l og c.

Jeg er virkelige på bare bund her.. Håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2010 af mathon

skæringspunkter har identiske koordinater
og dermed samme andenkoordinat,
hvilket du benytter:

                 x2 - 4x + y2 + 2y = 11  og  y = x + 1

hvoraf

                 x2 - 4x + (x+1)2 + 2·(x+1) - 11 = 0      som reduceres til

                 2x2 - 8 = 0                                         hvoraf skæringspunkternes førstekoordinater beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Indsæt x+1 i stedet for y i den første ligning og løs den m.h.t. x, og skriv så hellere x2 i stedet for x^2 - det ser pænere og mere overskueligt ud


Svar #3
21. februar 2010 af genelia (Slettet)

ok, jeg har regnet mig frem til 2x2 - 8 = 0, som i har. Så har jeg gjort følgende:

d=b2-4ac

 =(-8)2-4*2*0 = 64

d = sq(64) = 8

så finder jeg punkterne ved:

8+8/2*2 = 4

8-8/2*2 = 0

Derefter kan jeg ikke komme videre.. hvad er det jeg gør forkert?


 


Svar #4
21. februar 2010 af genelia (Slettet)

oki, kan se at det øverste er forkert..

det skulle gerne være sådan her:

d=02-4*2*(-8) = 64

d= 8

8/2*2= 2

-8/2*2 = -2

x = 2 og x = -2

og disse tal sættes ind i y=x+1

derefter har jeg to skæringspunkter.. kan det være sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2010 af mathon

Ja


Svar #6
21. februar 2010 af genelia (Slettet)

super.. tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hjælp til mat opgave.. vigtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.