Matematik

Nulpunkter og maksimum

21. februar 2010 af Johnny100 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

En opgave til dig:

Betragt funktionen f(x) = 2 * sin((x-π)/2) + 2 , hvor 0 ≤ x ≤ 4π

- Bestem funktionens nulpunkter, og skitset grafen for funktionen

- Gør rede for, at funktionen har et maksimum, og bestem x-værdien hørende til dette

Jeg har forsøgt at løse ligningen f(x) = 0, men får et mærkeligt resultat.

Og det samme sker når jeg forsøger at differentiere for at finde maksimum.

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2010 af dnadan (Slettet)

1. f(x) er nul, når sin((x-pi)/2)=-1 (hvornår er dette?)

2. Harmonisk bevægelse(både max og min, gentagne gange), max er npr sin((x-pi)/2)=1

Du kan også vælge at differentiere, men det gør det ikke lettere :-)

Håber det er nok hints :-)


Svar #2
22. februar 2010 af Johnny100 (Slettet)

Hej dnadan,

jeg er med indtil punkt 1, men så står jeg af i punkt 2.

Forstår ikke helt dine hints :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2010 af dnadan (Slettet)

Lad f(x) = 2 * sin((x-π)/2) + 2

Du skal finde max og minimum, da sin(...) varierer mellem 1 og -1 vil max værdien da være ved f(x0)=4 => sin(...)=1

Samme argumentation for sin(...)=-1

Håber det gjorde det lidt tydeligere :-)


Skriv et svar til: Nulpunkter og maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.