Kemi

termodynamik

21. februar 2010 af NadiaRG91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa! Jeg har et lille problem med en opgave til imorgen -

jeg skal vise, at deltaH°=55 kJ/mol, deltaS°=229 kJ/mol*K for reaktionen Mg(NH3)Cl2 (s) --> Mg(NH3)2Cl2 (s) + 4NH3 (g) ved 400 kelvin og til det har jeg fået et bilag med en graf hvor en lineær funktion er afbildet med deltaG° som funktion af temepraturen i kelvin (det er dog lidt svært at aflæse de præcise værdier på denne graf!)

Umiddelbart tænker jeg at man ska bruge den formel fra termodynamikken, der siger deltaG°=?H° - T * ?S° og værdien for delta G standrad ska vel så være den samme som funktionsværdien for 400 K på grafen ? - men problemet er, at punktet 400 k ikke er med på grafen, så man skal vel finde funtkionens forskrift?? skæringen med b.aksen er med, selvom den dog er lidt svær at aflæse præcist, og det samme gælder hældningen, og jeg får også langt fra de samme resultater for delta g.. men er det mig der tænker helt forkert eller?:S:S


Skriv et svar til: termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.