Kemi

koncentration

22. februar 2010 af mb1628 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej...hvilken koncentration skal en HCl-opløsning have for at den får samme pH-værdi som 0,0100 M CH3COOH?

Hvordan udregner man dette? håber nogen kan hjælpe med dette.....på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

svag syre: pH = ½ ( pKs -log [S] )

pH 0,0100 M CH3COOH = ½ ( 4,75 - log 0,0100) = 3,375

pH stærk syre = - log [S] ⇒

3,375 = - log [S] ⇒

[S] = 10 -3,375 =  4,217 * 10 -4  M


Svar #2
24. februar 2010 af mb1628 (Slettet)

Hej....tak for hjælpen,  men er det muligt du kan forklare det bedre? hvor blev HCl af? og hvor får du tallet 4,217 fra?


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

pH stærk syre = - log [S] ⇒

Koncentrationen af syren, HCl skrives som [S]

3,375 = - log [S] ⇒

[S] = 10 -3,375 = 4,217 * 10 -4 M,  er en anden måde at skrive 0,0004217 M


Svar #4
25. februar 2010 af mb1628 (Slettet)

Tusind atk ;-) så forstod jeg det ;-)


Skriv et svar til: koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.