Matematik

Potensfunktion find x når y falder med 5 %

22. februar 2010 af Bettemus87 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg kan ikke finde ud af denne opgave.

Man får følgende info.

f(x) = b * x `a 

f(x) = det årlige antal kræftdødsfald i DK 

x = det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt i gram. 

2 pkt, (225, 15000) og (625,9000)

opgave c. Hvor mange procent ville det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt være større hvis det årlige antal kræftdødsfald i DK var 5 % mindre?

Jeg har prøvet at indsætte 0,95 ind på y plads og derefter isolere x men ved ikke om det er rigtigt?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2010 af YouNeverKnow (Slettet)

Du skal bruge vækstformlen for potensfunktioner

ry + 1 = (rx + 1)a

Hvor ry er væksten af f(x) (altså her 0,95 da den falder 5 %) og rx er væksten af x. a er bare det samme a som i funktionen. Bare indsæt og isoler :) Håber det hjalp


Svar #2
22. februar 2010 af Bettemus87 (Slettet)

Vil det sige at svaret er 98 %? 


Svar #3
22. februar 2010 af Bettemus87 (Slettet)

Hej jeg mener er svaret så 10,80 % 


Skriv et svar til: Potensfunktion find x når y falder med 5 %

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.