Matematik

hjælp matematik den linære funktion

23. februar 2010 af tulller (Slettet)

hej jeg har en opgave der lyder følgende

For den lineære funktion f gælder følgende;
Dm(f) = [-8,4], f(2) = -3, f(-3) = 4
a. Bestem en forskrift for f
b. Tegn grafen for f og angiv Vm(f)
c. Bestem skæringspunkter mellem f og koordinatakserne.
 

hvad skal jeg her er totalt lost på det område


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

I a) skal du bestemme ligningen for den linie, der går gennem punkterne (2, -3) og (-3, 4). Dm(f) er definitionsmængden for f. Den er det afsluttede interval [-8, 4].


Svar #2
23. februar 2010 af tulller (Slettet)

tusinde tak, vil se om det hjælper heeh, har lige fået nogle formel samlinger


Svar #3
23. februar 2010 af tulller (Slettet)

men hvordan gør jeg så lige det??


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2010 af mathon

y = ax + b

              a = (4-(-3))/(-3-2)


Svar #5
25. februar 2010 af tulller (Slettet)

Vm= værdimængden ikke?

hvordan finder jeg dog den ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2010 af mathon

     y = -1,4x - 0,2 = -(7/5)x - (1/5)

     ymin = -1,4·4 - 0,2 = -5,8
     ymax = -1,4·(-8) - 0,2 = 11

hvoraf
             Vm(f) = [-5.8;11] = [-(29/5);11]
 


Svar #7
25. februar 2010 af tulller (Slettet)

min forskrift ser slet ikke sådan ud,

hvordan finder jeg skærrings punkterne


Svar #8
25. februar 2010 af tulller (Slettet)

på akserne ved at den ikke skære i x aksen


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften er, jvf. #6,

y = f(x) = -7/5 x - 1/5 , -8 ≤ x ≤ 4

Koordinatsystemets akser har ligningerne x = 0 (y-aksen), og y = 0 (x-aksen) . Skæringspunktet med y-aksen er (0, f(0)), og skæringspunktet med x-aksen finder du ved at løse ligningen f(x) = 0, altså -7/5 x -1/4 = 0, eller x = -1/7. Da både x = -1/7 og x = 0 er i Dm(f), er der skæringspunkt med hver af akserne, i (0, -1/5) og (-1/7, 0).


Svar #10
25. februar 2010 af tulller (Slettet)

kan se på min tegning at den "rammer" y aksen i 9,8 og tror helt sikket et eller andet er galt, men hvordan regner jeg den matematisk ud?


Skriv et svar til: hjælp matematik den linære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.