Matematik

Vinkler på en trekant.

24. februar 2010 af assmus (Slettet)

Hej.

Jeg har en trekant, hvor jeg kender længderne på |AB|, |BC| og |CA|.  Jeg skal så finde vinklerne A, B og C, men har desværre fuldkommen glemt hvordan man gør.

håber i kan hjælpe.

ps. Hvis der er nogen der ved, hvordan jeg regner en median.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2010 af papas (Slettet)

a^2 = b^2+c^2-2*a*b*cosC      så finder du vinklen C


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:formler_1.doc

Svar #3
24. februar 2010 af assmus (Slettet)

Altså, hvis nu vinklerne var:
|AB| (c)=24 

|BC| (a)=14

|CA| (b)=22

Hvordan ville du så lave den? Jeg bruger ti-interactive, men får ikke et ordentligt resultat


Svar #4
24. februar 2010 af assmus (Slettet)

Okay tak mathon.
Men når jeg sætter tallene direkte ind i de formler får jeg nogle lidt misvisende resultater.
f.eks

jeg har tallene

|AB| (c)=24

|BC| (a)=14

|CA| (b)=22

og putter dem ind direkte, men får resultatet: cos(157/132).


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:formler_1_x.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Din formel er forkert. Den skal lyde a2 = b2 + c2 -2bc cos A . Den er symmetrisk mht. vinklen og den modliggende vinkel.

#4

I dette tilfælde finder man ved brug af de korrekte cosinusformler
C = 80,280o
A = 35,097o
B = 64,623o

#0

En median i en trekant går fra en vinkelspids til midtpunktet af den modstående side. Hvis du er i dette tilfælde med en trekant, hvor du kender de tre sidelængder, kan du finde vinklerne som ovenfor vist. Dernæst har du nu en trekant, hvor medianen er side, og du kender de to andre sider og den mellemliggende vinkel. Så kan du finde medianen af en cosinusformel.


Svar #7
24. februar 2010 af assmus (Slettet)

Mange tak for hjælpen alle sammen.
#5 Der må være noget galt med mit ti-interactive, for jeg skrev det samme som dig, men fik nogle besynderlige resultater. Jeg forstår dog stadig ikke hvorfor der står cos^-1 og jeg har det som om, at det var det der er skyld i mit problem.


Skriv et svar til: Vinkler på en trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.