Matematik

differentialregning

24. februar 2010 af Winther999 (Slettet)

nogle som måske kunne hjælpe mig med denne opgave og forklare hvad de gør?? er lidt lost inde for det område her og ville være nice med noget hjælp:D

f(x)= x^4- 2x^3

a) Bestem nulpunkter og fortegn for funktionen

b) Undersøg f med hensyn til monotoniforhold og ekstema

c) Bestem evt. vendetangenter

d) Tegn grafen for f
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2010 af mathon

           f(x) = x3·(x-2)

           f '(x) = 4x3 - 6x2

ekstrema:
                 f '(xo) = 4xo3 - 6xo2 = 4xo2(xo - (3/2)) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2010 af Birks (Slettet)

Lommeregnerafskrevet:

y1=x^4-2x^3

y2=d(y1(x),x)

 a)

solve(y1(x)=0,x)

x = 0 v 2 (altså, der den skærer på x-aksen)

b)

y2(-1) = -10

y2(1) = -2

y2(3) = 54

____0_____2___

   -            -           +

solve(y2(x)=0,x)

x = 0 v 3/2

y1(3/2) = -27/16

Ekstremum: (3/2, -27/16)

c)

Vendetangenten vil så være den anden tangent du fandt i x=0 (lige ovenfor).


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.