Studievalg og videregående studie

Hvilke muligheder er der i faget musik A?

25. februar 2010 af Smilehul (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg sidder her og skal til at vælge en studieretning, men jer er meget i tvivl om hvad der lukker muligheder for mig eller om hvad jeg senere vil kunne bruge dem til m.h.t  arbejde eller universitetet. her er dem jeg er i tvivl om:

Naturvidenskabelige studieretning:

- Matematik A + Fysik A + Kemi B

- Matemaik A + Kema A + Fysik B

Kunstnerrikse studeretning:

- Musik A + Matematik B + Fysik B

Hvad kan jeg senere blive hvis jeg vælger en af disse retninger og er der nogle der lukker muligheder for mig. Hvis jeg evt. gerne vil være læge er det så fiint med Musik på A eller???????  PLEASEEE HJÆLP MIGGGGG???!!!


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. februar 2010 af lexibexi

der er en del naturvidenskabelige uddannelser der kræver matematik på a-niveau, men så vidt jeg ved ikke nogen uddannelser der kræver musik på a-niveau. valget af matematik vil altså være det mest praktiske i forhold til at holde alle døre åbne når du skal søge videregående uddannelse engang. omvendt er det vigtigste i gymnasiet (synes jeg) at vælge efter interesse, så hvis musik har stor betydning for dig og det er noget du går meget op i, så vil jeg faktisk anbefale dig at vælge dette. især hvis musik endda er et fag du er god til (/bedre til end matematik). på den måde vil det være bedre for dit snit, og du vil altid kunne hæve matematik fra b- til a-niveau på et kursus efter du har afsluttet din studentereksamen.

som en sidste kommentar vil jeg lige nævne, at musik kan være et fag det er svært at få gode karakterer i, hvis man ikke har et "naturligt talent". der er selvfølgelig en del håndværksmæssigt og teoretisk der kan tillæres, men jeg vil påstå at man (hvis man virkelig vil kæmpe for et højt snit, som medicin jo kræver p.t.) trods alt lettere vil kunne forbedre sine matematiske evner gennem flid.


Skriv et svar til: Hvilke muligheder er der i faget musik A?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.