Matematik

parabel

25. februar 2010 af soren108 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 a) Find toppunktet for parablen y = 3x² - 6x + 1

b) Find toppunktet for parablen y = -2x² - 10x – 12.5</o:p>

c) Bestem forskriften for parablen y = -3x², når den flyttes til at have toppunkt i (2, 3) </o:p>

d) Bestem forskriften for parablen y = 2x², når den flyttes til at have toppunkt i (0, -2)</o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2010 af kimor (Slettet)

Når du skal finde toppunktet kan du fx bruge toppunktsformlen eller differentiere funktionen og løse x for f´(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er samme slags spørgsmål, du stillede i denne tråd tidligere i dag:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=810068
 

hvor du fik svar med formler. Lad nu være med at stille de samme opgaver i nye tråde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2010 af mathon

ved parallelforskydningen (d,e)
føres
          grafen for y = ax2
over i
          grafen for y = a(x-d)2 + e = ax2 - 2ad·x + (ad2+e)


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.