Matematik

ligning

26. februar 2010 af Kjellerup2442 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal udrede d af dette: 0,103=d^-0,443????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Altså

0,103 = d-0,443 ?

Umiddelbart er løsningen

d = 0,103-1/0,443 = 0,103-2,257336 = 1/(0,1032,257336) = 169,1837

En anden fremgangsmåde er denne: Tag logaritmen på hver side af ligningen

log(0,103) = -0,443 log(d) , isoler log(d)

log(d) = -log(0,103)/0,443 = 2,228358 , hvoraf

d = 10-log(0,103)/0,443 = 102,228358 = 169,1837


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Eller den fantatisk belejlige;

solve(0.103=d^(-0.443),d)

på dit CAS-værktøj.

Karam


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.