Matematik

udregning

27. februar 2010 af mathise (Slettet)

Hej jeg har denne udregning, men er den også rigtig ? i så fald kan man godt komme til at opleve at det kan ende med at der er samme antal x på begge sider af lighedestegnet eller er det et tegn på at der er fejl ?

3x(4x-1) - 4x (2x-3) -1 = 5+2x(2x+3)

(12x-3)-(8x-12)-1 = 5+(4x+6)

12x-3-8x+12 = 5 +4x+6

4x+8 = 11+4x

4x+8-8 =11+4x-8

4x = 3+4x


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

x gange x giver x2, 3*3 giver 32 osv., regn dine parenteser rigtigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ved udregning fås

12x2 - 3x - 8x2 + 12x - 1 = 5 +4x2 + 6x , og dermed

4x2 + 9x -1 = 4x2 + 6x + 5 , eller

3x = 6 ,

x = 2


Svar #3
28. februar 2010 af mathise (Slettet)

oki mange tak :=)


Skriv et svar til: udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.