Fysik

Solen - Fysik A

27. februar 2010 af Elturis (Slettet)

Har brug for hjælp til denne opgave :(

Inden fusionsprocesserne gik i gang i Solen, bestod den af en varm gas af ioniseret hydrogen og
helium med 0,62 u som gennemsnitlig partikelmasse.
I løbet af 30 millioner år trak gasskyen sig sammen, mens den udstrålede den overskydende
energi. I denne fase ændredes gasskyens temperatur fra 3,0⋅10^4 K til 6,0⋅10^6 K.

a) Beregn den samlede udstrålede energi i denne fase af Solens udvikling.
Hvor stor var den gennemsnitlige lysstyrke?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget forslag?


Svar #2
28. februar 2010 af Elturis (Slettet)

Nej, er helt lost :(


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2010 af ceciliehjerrild (Slettet)

 Jeg sidder og døvler med den samme opgave. 

Håber der er nogen som kan hjælpe??


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. maj 2010 af krismalo (Slettet)

 Jeg har selv problemer med det.

Indtil nu er jeg kun nået frem til følgende, derudover ved jeg ikke hvad dette betyder: (f_λ (λ)) så jeg kan ikke komme videre...

jeg ville bruge ligningen:

?I(λ)=f_λ (λ)·?λ

?λ kan jeg finde med følgende formel:

λ_max=(2.898·10^(-3) m·K)/T_eff

med de to forskellige temperaturer fra #0 har jeg fået hhv. 96.6 nanometer og 0.966 nanometer. (SI i meter self.)

dermed har jeg ?λ som jeg kan indsætte i ?I(λ)=f_λ (λ)·?λ.   men jeg ved ikke hvad jeg gør med det andet led...

Så hvis der er nogen der ved hvordan man laver den her opgave ordenligt kunne jeg godt bruge noget hjælp :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
03. maj 2010 af krismalo (Slettet)

Ovenstående er forkert, meningen er at man skal bruge ligningen for den gennemsnitlige kinetiske energi, og virialsætningen... HURR!!1


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. august 2010 af 42earth2 (Slettet)

Man kan finde ændringen af partiklernes gennemsnitlige kinetiske energi. Ud fra solens masse kan man så finde antallet af partikler - og dermed den samlede ændring i den kinetiske energi.

Ud fra virialsætningen kan man se, at halvdelen af den potentielle energi går til kinetisk energi, og den anden halvdel forestiller jeg mig må gå til udstråling. (Jeg er ikke sikker, men det er i hvert fald mit bud på en løsning).


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. februar 2011 af oomilla (Slettet)

Hmmm, jeg er ikke helt med..

Jeg har ligningen for den gennemsnitlige kinetiske energi: Ekin=3/2 * kB *T, men jeg sidder fast derefter..

Nogen, der gider og hjælpe mig!?


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. februar 2011 af oomilla (Slettet)

Jeg har også den gennemsnitlige partikkelmasse 0.62 u, og derfor kan jeg finde antallet af partikler:

Msolen / Mpartikel = Natomer..


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. februar 2011 af hjæææælp (Slettet)

ooomilla, hej har du lavet denne opgave? 

forstår ikke hvad man skal bruge antallet af atomer til. 

please hjælp? 


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. februar 2011 af oomilla (Slettet)

Hej, jeg har prøvet at lave opgaven.

Jeg startede med at udregne den gennemsnitlige delta E, ud fra formlen Ekin=3/2 * kB *T, altså: ΔEkin=3/2 * kB *T - 3/2 * kB *T.

Derefter brugte jeg formlen Msolen / Mpartikel = Natomer og fandt jeg den samlede delta kinetiske energi for solen ud fra formlen: ΔEkin= ΔEkin, gennemsnitlig*Natomer.

Derfter overvejede jeg, at lysstyrke er det samme som effekt, og effekt er jo P=E/t, og vi har jo lige udregnet den kinetiske energi, og vi har jo tiden 30*10^6 år. Men dette er vel kun rigtigt, hvis alt den kinetiske energi går til udstråling. Men dette er mit bud.


Brugbart svar (1)

Svar #11
25. februar 2011 af hjæææælp (Slettet)

altså ½ af den potentielle energi går til kinetisk energi og ½ må så gå til stråling. 

dvs. strålingsenergien MÅ jo være den samme som den kinetiske energi :) 

så tror bare jeg laver den som dig. 

og tak for det iøvrigt :) 


Brugbart svar (1)

Svar #12
25. februar 2011 af oomilla (Slettet)

Ja, det passer vist meget fint. :-) Og det var så lidt!


Brugbart svar (1)

Svar #13
25. februar 2011 af hjæææælp (Slettet)

hehe så er den afklaret. 

går du også i gym eller? 


Brugbart svar (1)

Svar #14
03. marts 2011 af destijl (Slettet)

 Hej. Nu spørger jeg nok til noget ret simpelt, men jeg er virkelig ikke god til kemi. Hvordan finder man M'erne i den her formel? Msolen / Mpartikel = Natomer


Skriv et svar til: Solen - Fysik A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.