Matematik

Størst x - værdi Anders11's HJÆLP !

27. februar 2010 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Først mange tak for at gemme filen i .doc format.

Trekanten ABC afskærer tre andre retvinklede trekanter fra kvadratet. Den mindste af dem er ligebenet og har kateter x. De to andre er kongruente med kateter 1 og (1-x) . Så kan vi finde arealet af de tre ydre trekanter:

1/2 x2 + 2•1/2•1•(1-x) , der sammen med trekanten ABC's areal A i alt er lig med kvadratets areal på 1. Vi har da

A(x) = 1 - 1/2 x2 - (1-x) = x - 1/2 x2 . Nu kan vi finde maksimum af funktionen A(x) ved at finde dA/dx og løse ligningen dA/dx = 0, altså

dA/dx = 1 - x, og dermed dA/dx = 0 ⇒ 1 - x = 0 ⇒ x = 1. Da den anden afledede d2A/dx2 = -1 < 0, er der maksimum for x = 1, og det maksimale areal er A(1) = 1/2..

Jeg forstår godt at vi skal finde x  størst mulig som andengradsligning, men hvad mener du med med at man kan finde det ved  at sige dA/dx og løse ligning dA/dx.

dA/dx= 1-x

dA/dx = 0

Hvorfor vælger du at kalde dem for dA/dx osv.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Fordi jeg kaldte funktionen, der udtrykker arealet, som A(x). Udtrykket dA/dx er det samme som A'(x), den afledede af A(x).


Skriv et svar til: Størst x - værdi Anders11's HJÆLP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.