Matematik

Opstille ligninger!?

28. februar 2010 af 25jonathan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og forbereder mig til matematik terminsprøve og så faldt jeg over noget som jeg ikke forstår. er der nogen der kan forklare mig hvordan jeg løser to understående opgaver?:

- Opstil en formel som udtrykker at b er omvendt proportional med kvadratroden til d
- Fra fysik ved vi at for en konstant accelererende bevægelse er strækningen s proportional med kvadratet på tiden t. Opstil et udtryk der beskriver sammenhængen
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af mathon

to omvendt proportionale størrelsers produkt
er konstant

den ene størrelse er b
den anden størrelse er √(d)

hvoraf
              b ·√(d) = k


Svar #2
28. februar 2010 af 25jonathan (Slettet)

Jeg forstår !!

tusinde tak!!

skal den anden opgave så løses således?:

s / t^2 = k    ---->

s= k * t^2 

er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2010 af mathon

nemlig
    med
              k = (1/2)g


Svar #4
28. februar 2010 af 25jonathan (Slettet)

 fantastisk! :D


Skriv et svar til: Opstille ligninger!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.